Obvestila

Arhiv novic
HDcctv Video nadzor

 

Z HDcctv, kar pomeni “Visoko resolucijska televizija zaprtega kroga” kot sinonim za  HD-SDI “High Definition Serial Digital Interface” se je uveljavil nov tehnološki standard v profesionalnih video nadzornih sistemih, ki zagotavlja alternativo analogni ter mrežni (IP) tehnologiji video nadzornih sistemov.
 
HDcctv je tehnologija video nadzora preko koaksialnega kabla z izjemno kvaliteto slike HD-kakovosti resolucije do 1920x1080, kar je prej omogočala samo IP tehnologija (mrežne kamere).

Na spodnji sliki je primerjava slik analogne ter HD-SDI kamere:
 
 
Pri analognem video nadzornem sistemu omogoča večina snemalnih naprav snemanje posnetkov samo do resolucije 720x576, pri HD-SDI kamerah pa snemalne naprave omogočajo snemanje Full HD slike resolucije 1920x1080 (2.1 megapixlov) kar pomeni skoraj sedemkrat večje število točk v sliki (pixlov) kot pri analognem sistemu.
 
Izjemna kakovost slik v živo
 
Ena izmed prednosti HDcctv tehnologije leži v kvaliteti živih slik kamer, ki daleč presega živo sliko IP kamer. Pri IP kamerah so posnetki kamer stisnjeni za prenos, pri čemer je posledica izguba kakovosti slik,  pri HDcctv tehnologiji pa se podatki prenašajo direktno brez stiskanja z polno ločljivostjo pri čemer slike kamer na zaslonu tečejo gladko ter ni zakasnitev kot pri IP tehnologiji, seveda pa se ni mogoče izogniti stiskanju podatkov za shranjevanje video posnetkov HDcctv.
 
Posodobitev obstoječega video nadzornega sistema
 
Ena izmed glavnih prednosti HDcctv tehnologije je, da pri posodobitvi analognega video nadzornega sistema na visoko resolucijski ni potrebna postavitev novih inštalacij (novih kablov) ampak se sistem priključi na obstoječo inštalacijo. V primerjavi z IP tehnologijo pri kateri je potrebno zamenjati koaksialne kable z UTP (mrežnimi) kabli, kar predstavlja še dodaten strošek, je HDcctv tehnologija ugodnejša rešitev za posodobitev video nadzornega sistema. HDcctv lahko prenaša signal po koaksialnem kablu do dolžine 100m kot pri IP tehnologiji, ta razdalja pa se lahko tudi poveča z ojačevalnikom signala.
 
Postopna posodobitev sistema
 
V podjetju Varnost Vič vam lahko z našim dobaviteljem omogočimo, da obstoječi video nadzorni sistem posodobite postopoma, ker ponujamo snemalne naprave, ki omogočajo priklop obeh tehnologij hkrati. To je hibridni snemalnik na katerega se lahko priključijo obstoječe analogne kamere ter HD-SDI kamere na iste vhode kamer, tako da se lahko postopoma zamenjajo vse ostale analogne kamere ali pa se postavijo HD-SDI kamere samo na lokacije kjer je potrebna razpoznava obrazov ali registrskih tablic vozil.
 
Za več informacij povprašajte naše sodelavce, ki vam bodo z veseljem prisluhnili in pomagali pri najbolj optimalni rešitvi.

 


Nazaj
Hitri kontakt

Varnost Vič d.d., Koprska 94, Ljubljana, je družba z dolgoletno tradicijo na področju varovanja premoženja in trenutno zaposluje 150 delavcev - varnostnikov.

Na slovenskem tržišču samostojno deluje od leta 1991, ko se je v skladu z novo zakonodajo organizirala kot podjetje v družbeni lasti in nato v letu 1995 kot delniška družba...
več o podjetju

 
 
 
 
 

Varnost Vič d.d., Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana, T: 01/25 68 874, F: 01/25 66 185, E: varnost.vic@siol.net

 
 

Varnost Vič :: fizično varovanje, tehnično varovanje, prevoz denarja, varovanje denarja, načrtovanje, vzdrževanje sistemov