Obvestila

Arhiv novic
Zunanje tehnično varovanje

Mikrovalovni bistatični detektorji
 
Kaj je to?
 
Mikrovalovni bistatični detektorji oz. bariere so varnostni sistemi, ki se uporabljajo za zaščito okolice objektov. Sistem zazna vlomilca še preden se približa objektu, tako da je varnostna služba obveščena še preden se vsiljivec loti vdiranja v objekt.
 
 
Kje se uporablja?

Sistem se lahko uporablja pri varovanju tovarn, skladišč, letališč, parkirišč, stanovanjskih hiš itd..
 
Prikaz na primeru stanovanjske hiše:

Kako deluje?
 
Detektor generira elektromagnetno polje v prostoru med oddajnikom in sprejemnikom. Z vstopom v polje senzorji zaznajo spremembe in se sproži alarm.
Območje oz. pas katerega detektorji pokrivajo je širok do 2 m, visok do 2,1 m ter dolg do 200 m. Potrebno je omeniti, da so detektorji neobčutljivi na dež, sneg ter male živali.

PRIKRITI SISTEM
 
Poleg klasičnih sistemov poznamo tudi prikrite, kjer so mikrovalovni bistatični detektorji nameščeni v zunanjih svetilkah. Ti sistemi služijo primarnemu namenu kot zunanja razsvetljava, poleg tega pa tudi kot sistem zunanjega varovanja. Na pogled sistem deluje kot navadna dvoriščna svetilka, zato jih  vsiljivci niti ne opazijo.
 
Ti sistemi se uporabljajo pri objektih kjer želimo prikriti njihov namen ter zagotoviti dobro tehnično varnost. Sistem je zanimiv predvsem za uporabnike stanovanjskih hiš, kjer zaradi estetskega razloga ne pridejo v poštev klasični sistemi zunanje zaščite.

 

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate krajšo predstavitev sistema.


Nazaj
Hitri kontakt

Varnost Vič d.d., Koprska 94, Ljubljana, je družba z dolgoletno tradicijo na področju varovanja premoženja in trenutno zaposluje 150 delavcev - varnostnikov.

Na slovenskem tržišču samostojno deluje od leta 1991, ko se je v skladu z novo zakonodajo organizirala kot podjetje v družbeni lasti in nato v letu 1995 kot delniška družba...
več o podjetju

 
 
 
 
 

Varnost Vič d.d., Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana, T: 01/25 68 874, F: 01/25 66 185, E: varnost.vic@siol.net

 
 

Varnost Vič :: fizično varovanje, tehnično varovanje, prevoz denarja, varovanje denarja, načrtovanje, vzdrževanje sistemov