Obvestila

Arhiv novic
Varnostna protivlomna folija

V poslovnih prostorih ter stanovanjskih objektih so najšibkejši člen steklene površine. Na teh objektih lahko vlomilec v samo nekaj sekundah razbije steklo na oknu ali vratih ter vstopi v prostor.

Da otežimo oz. onemogočimo vlomilcu, da se prebije skozi steklene površine, nameščamo varnostne protivlomne folije na okna, steklena vrata ter vse zunanje steklene površine.

Varnostna protivlomna folija ne prepreči razbitje stekla, temveč ob udarcu zadrži vse razbite delce skupaj. Tako se steklo ne sesuje (efekt mreže) in se obdrži v celoti na okvirju okna ali vrat. Varnostna folija podaljša čas, ki je potreben da se vlomilec prebije skozi okno oz. steklo, pri čemer lahko sistem tehničnega varovanja zazna poskus vloma in pošlje signal na varnostno nadzorni center še preden je vlomilec v objektu. 

Protivlomna folija je prozorna, zadržuje škodljive UV žarke, namesti pa se jo z notranje strani steklenih površin. Varnostno protivlomno folijo je možno namestiti na že vgrajene steklene površine in ni potrebna menjava stekel. Varnostna folija nam lahko služi tudi kot zaščita pred močnimi neurji ter točo.

Varnostne - protivlomne folije se v osnovi delijo na različne debeline in posledično različne stopnje zaščite. Da se folija v praksi in teoriji vzame v obzir za varnostno - protivlomno mora biti debela najmanj 175 mikronov. Nižje debeline (npr. 100 mikronov) služijo le za preprečevanje razsutja drobcev stekla v primeru loma. Folija se vedno namešča na stran, ki se jo varuje - notranjo, saj bi jo lahko storilec razrezal oz. uničil če bi se namestila na zunanjo stran.

Za protivlomno zaščito nameščamo:

1. Folijo debeline 175 mikronov, prva debelina, ki doseže protivlomni certifikat (kategorija P1A). Folija v praksi ob standardnih potekih vloma zadrži storilce prvih nekaj minut. Zadrževanje pritiska v primeru loma je 79 kg/cm2.

2. Folijo debeline 200 mikronov, protivlomni certifikat P2A. Zadrževanje pritiska v primeru loma je 90 kg/cm2.

3. Folijo debeline 350 mikronov. Zadrževanje pritiska v primeru loma 158 kg/cm2. 4. Folijo debeline 380 mikronov. Najdebelejša in najzmogljivejša folija na svetovnem tržišču (protiteroristična - protibombna) - najvišja dosežena kategorija protivlomna P3A. Zadrževanje pritiska v primeru loma je 170 kg/cm2.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate kako deluje protivlomna folija:


Nazaj
Hitri kontakt

Varnost Vič d.d., Koprska 94, Ljubljana, je družba z dolgoletno tradicijo na področju varovanja premoženja in trenutno zaposluje 150 delavcev - varnostnikov.

Na slovenskem tržišču samostojno deluje od leta 1991, ko se je v skladu z novo zakonodajo organizirala kot podjetje v družbeni lasti in nato v letu 1995 kot delniška družba...
več o podjetju

 
 
 
 
 

Varnost Vič d.d., Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana, T: 01/25 68 874, F: 01/25 66 185, E: varnost.vic@siol.net

 
 

Varnost Vič :: fizično varovanje, tehnično varovanje, prevoz denarja, varovanje denarja, načrtovanje, vzdrževanje sistemov