info@varnost-vic.si
01 / 25 66 185
Zunanje tehnično varovanje
December 12, 2020
https://www.youtube.com/watch?v=p3jsqyjB3nU&feature=emb_title

Mikrovalovni bistatični detektorji

Kaj je to? Mikrovalovni bistatični detektorji oz. bariere so varnostni sistemi, ki se uporabljajo za zaščito okolice objektov. Sistem zazna vlomilca še preden se približa objektu, tako da je varnostna služba obveščena še preden se vsiljivec loti vdiranja v objekt.

Kje se uporablja?
Sistem se lahko uporablja pri varovanju tovarn, skladišč, letališč, parkirišč, stanovanjskih hiš itd.. Prikaz na primeru stanovanjske hiše:

Kako deluje? 

Detektor generira elektromagnetno polje v prostoru med oddajnikom in sprejemnikom. Z vstopom v polje senzorji zaznajo spremembe in se sproži alarm.Območje oz. pas katerega detektorji pokrivajo je širok do 2 m, visok do 2,1 m ter dolg do 200 m. Potrebno je omeniti, da so detektorji neobčutljivi na dež, sneg ter male živali.

PRIKRITI SISTEM 

Poleg klasičnih sistemov poznamo tudi prikrite, kjer so mikrovalovni bistatični detektorji nameščeni v zunanjih svetilkah. Ti sistemi služijo primarnemu namenu kot zunanja razsvetljava, poleg tega pa tudi kot sistem zunanjega varovanja. Na pogled sistem deluje kot navadna dvoriščna svetilka, zato jih  vsiljivci niti ne opazijo. 

Ti sistemi se uporabljajo pri objektih kjer želimo prikriti njihov namen ter zagotoviti dobro tehnično varnost. Sistem je zanimiv predvsem za uporabnike stanovanjskih hiš, kjer zaradi estetskega razloga ne pridejo v poštev klasični sistemi zunanje zaščite.

Ostale objave

Varnost Vič © 2024 I Vse pravice zadržane
cross